След като получи изненадваща подкрепа чак от Италия, Стивън Джерард бе защитен и от мениджъра си Рафа Бенитес.
Капитанът на Ливърпул се забърка в голям скандал, след като участва в сбиване в нощен клуб. Той бе арестуван, след като 34 годишен мъж от заведението трябваше да потърси лекарска помощ в болница. Ден по-късно срещу Джерард бе повдигнато и официално обвинение от съда.
Медиите на острова реагираха остро на случката и дори призоваха Джерард да бъде изваден от националния отбор. Футболистът обаче поне няма такива проблеми в клубния си отбор, където има пълна подкрепа.
"Стивън е нашият капитан и е ключов играч за нас. Нещо повече, аз го познавам като много добър човек", заяви Бенитес пред официалния сайт на клуба.
"Седнах с него тази сутрин и си поговорихме много хубаво за случката. Имах възможност да говоря надълго и с клубния адвокат".
"Стивън ми обясни какво се е случило и му казах, че има пълната ми подкрепа, също както и тази на всички в отбора".
"Той тренира с другите момчета тази сутрин, след като няколко дена бе извън отбора. Сега иска да се съсредоточи изцяло над футбола".
"Ще направим всичко, което можем, за да подкрепим Стивън през следващите няколко седмици. Сега обаче се концентриране в подготовката си за мача срещу Престън за ФА Къп в края на седмицата".
Подкрепата на Ливърпул към побойника Джерард не би трябвало да е изненадваща, тъй като по-рано през годината всички играчи публично изразиха подкрепата си и за осъдения за опит за убийство запалянко Майкъл Шийлдс.