Андрий Шевченко се завърна в Милан през лятото, но не може да покаже даже и една десета от това, което правеше преди да премине в Челси през 2006. Шева вкара 2 гола до момента, но за Купата на УЕФА и Купата на Италия. В Серия А украинеца няма попадение.
Шева очаква 2009 г. да бъде много по-добра за него. В интервю за "Гадзета дело спорт" 32-годишният нападател призна, че има още много какво да даде на Милан. "Чувствам се добре и знам, че мога да дам много на Милан. Работя усилено и очаквам своя ренесанс след толкова много проблеми", заяви Шева.
Според мнозина Шевченко вече е приключил за футбола. Самият нападател обаче не мисли така. "Най-хубавото е, че отново съм в Милан. Доволен съм защото от няколко месеца отново работя спокойно и мога да открия себе си. Усещам, че отново влизам във форма. Ще видим, но аз мисля, че 2009 г. ще е моята година", допълни нападателят.
Шева не скри мнението си за това, дали росонерите могат да настигнат лидера Интер и да се борят за титлата. "Ние трябва да мислим за себе си, а не за аванса на Интер. Най-важното нещо е увереността в способностите. Не можеш да спечелиш нищо, ако не си убеден във възможностите си", каза още Шева.